Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fremtidens konfirmationer

Praktisk information

Hvert år i september begynder præsterne konfirmandforberedelsen til det kommende års konfirmationer. Der vil blive annonceret med en indskrivningsdag, som begynder med en gudstjeneste fælles for både Skælskør Sogn og Eggeslevmagle Sogn i Skælskør Kirke.

Annoncering vil finde sted både i dagspressen og på hjemmesiden i løbet af sommerferien.

Forberedelsen begynder i september med en hel dag og fortsætter som dobbeltlektioner efter skole (14.30-16) efter efterårsferien og indtil påske, hvorefter vi også har en hel dag sammen.

Tirsdag vil elever fra Eggeslevmagle Skole gå til forberedelse hos de to præster.

Onsdag vil elever fra Skælskør Skole gå til forberedelse hos de to præster, og elever fra andre skoler vil så vidt muligt blive indplaceret om onsdagen.
 

Konfirmationer i Skælskør Kirke finder sted den første søndag i maj hvert år.

Konfirmationer i Eggeslevmagle Kirke finder sted følgende dage:

2023: 5. maj (Bededag), 6. maj og 13. maj
2024: 4. maj, 9. maj (Kristi Himmelfart) og 11. maj
2025:  3. maj, 10. maj og 11. maj
2026: 1. maj (Bededag), 2. maj og 9. maj
2027: 1. maj, 6. maj (Kristi himmelfarts dag), 8. maj

Der er af praktiske grunde frit valg mellem dagene. Hvis der er flere gudstjenester på samme dag, er der dog ikke frit valg mellem klokkeslættene.

Det er et krav, at konfirmander går i kirke for at lære gudstjenesten i den danske folkekirke at kende, og at de følger konfirmationsforberedelsen hos en præst for at blive konfirmeret. Derudover skal de være døbt, og ved konfirmation indmeldes de automatisk i den danske folkekirke, hvis de ikke i forvejen er medlem (sker automatisk ved dåb i den danske folkekirke). Er man ikke døbt, kan man aftale en dåbsdag med præsten.