Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert

Dato
Tirsdag d. 30. november 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:45
Sted
Skælskør Kirke, Gammelgade 2, 4230 Skælskør
Pris
Gratis - dog skal du bestille plads

Vokalensemblet Musica Ficta under ledelse af Bo Holten

Musica Ficta er et dansk vokalensemble med 10-14 sangere alt efter aktuelle repertoire. Ensemblet er grundlagt i 1996 af dirigenten og komponisten Bo Holten. De har specialiseret sig i middelalder- og renæssancemusik, men repertoiret omfatter også nyere og gerne ukendt musik.

Deres specielle fremførelse af den tidlige musik, hvor de selv er "medkomponister" ved indsætning af løse fortegn, er kendt og populær i Danmark og udlandet. Deraf begrebet "Musica Ficta".

Den store danske sangskat har ensemblet indspillet på en lang række CD'er. Her kan man opleve masser af arrangementsmæssige perler fra Bo Holtens hånd.

Den koncert, Musica Ficta tilbyder os, er blevet en fast juletradition for ensemblet. De vil opføre Palestrinas store julemesse for dobbeltkor "Missa Hodie Christus natus est" sammen med deres sædvanlige perlekæde af velkendte danske julesange, særligt elsket gennem mange menneskers ivrige brug af deres to juleplader.

Bo Holten

Som dirigent har Bo Holten tidligere ledet Vokalensemblet Ars Nova, og i udlandet har han været gæstedirigent hos bl.a. BBC Singers og chefkapelmester for det Flamske Radiokor i Bruxelles. Desuden har han udført direktionsopgaver i Sverige, Holland og Irland.

Komponisten Bo Hoten har også haft meget travlt. Han kan byde på en lang række korværker og dertil bl.a. 7 operaer, 2 symfonier, 5 solokoncerter, filmmusik m.m.

Læs mere om Bo Holten på www.ficta.dk

Bo Holten udtaler: 

Hvorfor Palestrinas store og feststemte 8-stemmige julemesse ikke tidligere har været en juletræffer på disse breddegrader er mig en gåde. Men vi er stolte af, at vi var de første og hidtil eneste, der har bragt den til torvs, - et hovedværk i senrenæssancens julemusik og nu, i en årrække, en juletradition med Musica Ficta i Danmark.

OBS! Der er gratis adgang, men der skal reserveres plads til koncerten. Det sker via hjemmesiden www.sesogne.dk fra mandag den 22. november. Koncerten er kl. 19.30 - dørene åbnes kl. 19.00.